Başkan Gökçek, Güneypark Kentsel Dönüşüm Proje Alanı'nı gezdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'in güneyinde yükselen Güneypark Kentsel Dönüşüm Proje Alanı'nı inceleyerek, çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projelerinden biri olan ve yapımına başlanan Güneypark Kentsel Dönüşüm Proje Alanı'nı bürokratlarıyla birlikte ziyaret etti. Başkan Gökçek, burada yapılacak konutları da inceledi. Gökçek, TRT Genel Müdürlüğü ile komşu, Turan Güneş Bulvarı ve İmrahor Vadisi'ne cepheli, Mogan ve Eymir Gölü manzaralı 184 hektar alanı kapsayan projenin en yüksek yeri olan 'Selçuklu Yıldızı' adı verilen yerden çevreyi inceledi. Yetkililerden bilgi alan Gökçek, bir süre buradaki havuz çalışmalarını inceledi. Daha sonra satış ofisi içerisinde oluşturulan örnek evleri de gezen ve proje maketini inceleyen Gökçek, yapılacak konutlara ilişkin de ayrıntılı bilgi alarak, yapılacak ve yapılması gerekenlere ilişkin bürokratlarıyla bilgi alışverişinde bulundu.

GÜNEYPARK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Güneypark Projesi'ndeki inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla bölgede 30 binin üzerinde vatandaşın yaşayacağı bir kent ortaya çıkacak. 8 bine yakın 120, 150, 200, 250 ve 270 metrekarelik modern ve lüks konutun üretileceği projenin en çok dikkat çeken bölümünü ise ay şeklinde inşa edilecek iki kule ile bunların ortasında yapılacak yıldız şeklindeki kule oluşturacak. Bu kulelerden birinin adı Cumhuriyet'in ilan edildiği yıl olan 1923, diğerinin ise Cumhuriyet'in 100. yılı yani 2023 olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber